Vrajitoare Club

Armonia cosmică în viziunea ordinului Rose-Croix

Portail_du_Centre_RCO_de_Caux_(Suisse)

Armonia cosmică / Master of Laws of Univers
Antiquus Mysticusque Ordo Rosae Crucis

Harvey Spencer Lewis, care a studiat mulţi ani la rând ezoterismul şi a fost deosebit de interesat în filosofia rosicruciană, a plecat în Franţa în 1909, să se întâlnească cu oficiali ai Ordinului. După aceea, de-a lungul a multe şi diferite teste, a fost iniţiat în Toulouse şi a fost numit oficial responsabil cu pregătirea Ordonanţei rozicrucienilor în America, în timp ce Primul Război Mondial a izbucnit în Europa.
În 1915, a fost publicat Manifestul, în Statele Unite, care anunţa noul ciclu de activitate al Ordinului, care a fost apoi desemnat ca “Ordinul Antic şi mistic al Rosicrucienilor” (AMORC). Acest ordin a fost el însuşi definit ca “o mişcare filosofică, de iniţiere în lumea tradiţională, non-sectară şi non-religioasă, non-politică.”

“Toleranţă mai mare în independenţă deplină”
Numit Imperator (în latină “Imperare Sibi,” ceea ce înseamnă auto-control), Leweis a dezvoltat activităţile Ordinului în America şi a început să pună în scris învăţăturile rosicruciene.

În Istoria completă a Ordinului Rose-Croix, Harvey Spencer Lewis spune că în conformitate cu tradiţiile orale al rosicrucienilor, marea şcoală a misterelor de Tuthmosis, pe care el o numeşte “Marea Frăţie Albă,” a dat naştere la Colegiul care a folosit mai târziu simbolul Crucii şi Trandafirului.

 

Poarta de la intrarea într-un centru al ordinului rosicrucian din Caux, Elveţia. Foto de Korrigan, sursă Wikipedia.

 Iniţierea

Educaţia (durează aproximativ treizeci de ani şi se bazează pe diferite niveluri), este disponibilă pentru membrii AMORC. Această învăţătură se bazează pe o cercetare strict personală. Potrivit AMORC, două cuvinte exprimă această cercetare: armonia cosmică, şi de auto-control, a cosmosului, legile universului. Principalele monografii se ocupă de chestiuni ezoterice şi de filozofie ocultă (aura, alchimie spirituală, marii iniţiaţi, karma şi reîncarnarea, ciclurile cosmice, vibraţia materiei, faze de conştiintţăumană, evenimente de viaţă, vindecare, metafizică, centre de psihic, corzi vocale, simbolismul universal etc.). Broşura intitulată “Mastery of Life”, reflectă de fapt învăţăturile “progresive” prin diferite grade.

Primele 9 grade

1. Legislaţiile macrocosmos şi microcosmos.

2. Omul conştiinţă. Practica de relaxare şi concentrare.

3. Legile vieţii, forţa de viaţă, natura şi Spiritului Universal.

4. Evoluţia Cosmică.

5. Istoria filozofiei în conformitate cu AMORC.

6. Terapie Rosicruciană.

7. Organismul psihic al omului, călătoria astrală.

8. Originile omului şi destinului. Conceptul de Dumnezeu, Spiritul Universal, sufletul uman şi atributele sale. Durata de viaţă preliminară, misterul naşterii, liberul arbitru, karma, misterul morţii, viaţa de apoi, reîncarnare, asistenţă la moarte, puterea rugăciunii etc.

9. Simbolismul tradiţional şi principiile legate de mistic.

LEAVE A REPLY

Your email address will not be published. Required fields are marked ( required )

Fantome

Paranormal

Enigme

Free counters!