Vrajitoare Club

Misterul unei cărţi blestemate

naghammadi

O carte blestemată dezgropată în 1945 la Nag Hammadi, se află în centrul unei mistificări organizate de o organizaţie integristă. Este o lucrare deranjantă!

 Versiunea “oficială” evocă 13 codice datând din sec. IV şi care constituie biblioteca coptă de la Nag Hammadi. Dar adevărul  este că există un al 14 – lea manuscris despre care nimeni nu vorbeşte: ajuns în mâinile traficanţilor notorii, codexul 14 a dispărut în mod misterios în 1975.

De atunci, nicio urmă a manuscrisului blestemat… De ce nu se menţionează niciodată existenţa sa? Poate pentru că dezvăluirea conţinutului său ar fi foarte deranjant. Misterul planează! Până acum, nu s-a efectuat nicio anchetă serioasă. Iar Vaticanul nu pare interesat de a face cercetări în acest sens.

Misterul codexului dispărut

 De la descoperirea sa, biblioteca de la Nag Hammadi s-a împrăştiat în cele patru colţuri ale lumii. Unele opere au trecut în mâna traficanţilor notorii înainte de a fi adunate la Cairo, la mai mulţi ani după descoperirea lor. O lucrare, pe care o vom numi codex 14, nu a fost însă niciodată recenzată în mod oficial. Făcând parte din colecţia Daltari, ea a trecut din mână în mână. În mod straniu, posesorii succesivi a lucrării au fost supuşi presiunii din partea unei organizaţii misterioase care părea că doreşte să obţină cartea cu orice preţ. Doi dintre ei au murit de altfel de moarte violentă. Lucrarea şi-a căpătat imediat reputaţia de carte blestemată. În 1973, un cercetător german a achiziţionat-o după ce a convins-o pe fiica unui colecţionar de a i-o vinde.

Dar el a dispărut la rândul său misterios cu lucrarea, doi ani mai târziu. De atunci, nicio urmă despre codexul dispărut. Probabil că cercetătorul se pregătea să facă public conţinutul lucrării misterioase, adevăruri ascunse de secole. Cine se putea deci teme de această revelaţie? Pentru a înţelege trebuie să ne aplecăm asupra conţinutului altor codexuri.

Printre aceste lucrări, cea care este cunoscută sub numele de Evanghelia lui Toma (codex II) plasează în gura lui Iisus cuvinte care sunt departe de a fi de acord cu doctrina oficială. Se înţelege atunci de ce Biserica a întârziat difuzarea sa. Dar există mult mai multe mistere: apropierea acestor lucrări creştine cu alte lucrări de natură ezoterică ne lasă fără grai. Magie şi creştinism adunate în aceleaşi lucrări!!

Înţelegem că dezvăluirea acestor lucrări a fost voluntar încetinită de nu se ştie care instituţie paralelă. Oamenilor de ştiinţă le-au trebuit 30 de ani pentru a publica conţinutul lucrărilor. Adevărul ni s-a ascuns deliberat. Dar despre ce adevăr este vorba? Este vorba mai degrabă despre mistere inexplicabile!

“Cel care ajunge să interpreteze aceste cuvinte nu va gusta deloc moartea.”

Mai mult decât alte codexuri, pare probabil că acest codex 14 este un ansamblu de cuvinte ascunse care nu pot fi divulgate decât unui număr redus de aleşi. Este o lucrare care pune sub semnul întrebării chiar fundamentele catolicismului, iată ce a atras furia ultra-catolicilor.

Zvonurile spun că codex 14 s-ar afla în mâinile unei societăţi secrete care doreşte ca revelaţiile sale oculte să nu fie cunoscute niciodată. Ea ar avea o mare influenţă asupra Vaticanului, forţat de a adopta dezinformarea prin omisiune! Este o conspiraţie a tăcerii. Vom şti oare conţinutul adevărului din faimosul codex 14?

 

LEAVE A REPLY

Your email address will not be published. Required fields are marked ( required )

Fantome

Paranormal

Enigme

Free counters!