Vrajitoare Club

Îngerul care doarme

Rosalia_Lombardo

Multe corpuri umane, după moarte, au suportat o îmbălsămare. Unul din cazurile cele mai surprinzătoare este fără îndoială cel al îngerului care doarme, remarcabil prin starea excepţională a conservării sale.

Foto de Habanero666, sursă Wikipedia.

Este vorba despre o fetiţă moartă la vârsta de doi ani, instalată într-un sarcofag de sticlă la câţiva ani după decesul său survenit în 1920 şi care, în pofida coloraţiei foarte închise a pielii sale pare pur şi simplu adormită. Numele ei: Rosalia Lombardo.

Vizitând locurile unde sunt conservate mumii spontane, sunteţi impresionaţi profund de postura de coşmar exprimată de unele cadavre. Ea se explică prin faptul că pregătirea morţilor este relativ recentă. Altădată, oamenii săraci erau aruncaţi în gropi comune în atitudinea în care a fost surprins mortul.

Mumia fetiţei Rosalia Lombardo (1918-1920) care se găseşte în Cimitero dei Cappuccini la Palermo. Foto de Sibeaster, sursă Wikipedia.

Astfel, în Italia, unui bărbat care i-a fost tăiată beregata în sec. XVI, s-a păstrat expresia durerii sale adânci. Sau femeia însărcinată din Guanajuato (Mexico), are braţele, apăsându-şi burta, exprimând o nemaipomenită suferinţă. În orice caz, aceste mumii sunt destul de înspăimântătoare prin aspectul lor: exprimă tensiunea din momentul morţii, pielea a fost grav deteriorată, ochii le sunt adânciţi… Se pot vedea în catacombele Capucinilor, la Palermo.

LEAVE A REPLY

Your email address will not be published. Required fields are marked ( required )

Fantome

Paranormal

Enigme

Free counters!